Welkom!

Welkom!

zondag 8 maart 2020

weekweetjes 2/03/'20 > 6/03/'20

* We kregen er 4 vriendjes bij; Sara, Raël, Dorian en Lize. Welkom lieverds!

* Deze week werkten we zonder thema en ontdekten we enkele (vernieuwde) hoekjes.
  • Het bed in het poppenhuis is nu een gezellige leeshoek geworden. 
  • Er is een lees- en schrijfhoek bijgekomen (waar we op een speelse manier cijfers en letters ontdekken; geen paniek uw kleuter hoeft nog niet te lezen of schrijven 😉). De kleuters kunnen er op een oude typemachine werken, magneetletters kleven, met spijkerplankjes werken enz... 
  • Er staat een ontdekdoos van moeren en bouten in de klas om creatief mee aan de slag te gaan.
* Nog iets nieuws vanaf deze week is ons aanwezigheidsbord. De kleuters mochten hiervoor deze week een kabouter kleuren.
Hun symbool kwam op de muts, hun foto op de achterkant en daarna werd alles netjes gelamineerd. Elke ochtend hangen we de kabouter op onze grote paddenstoel.
De kindjes die afwezig zijn worden met de fotokant op de paddenstoel geplaatst... Zo kunnen we onze vriendjes toch nog een beetje zien en moeten we ze iets minder missen.

* Er is al heel wat in de media gekomen deze week omtrent het Corona virus. Er is absoluut geen reden tot paniek. Indien de situatie verandert zal u daarvan meteen op de hoogte gebracht worden. U kan mij natuurlijk altijd aanspreken mocht u vragen hebben hierover.
Een snotneus hebben is echter nooit veraf in een kleuterklas... Willen jullie zo lief zijn om een nieuwe lading zakdoeken mee te geven met uw kleuter? 


* Volgende week beginnen we aan een nieuw thema: dozen! We laten onze fantasie los en gaan allerlei leuke dingen maken!
Hebben jullie lege schoenen-, zakdoeken-, juwelen-, cadeau-, sier-, puzzel-, .... dozen staan? Geef die maar mee met uw kleuter. Grote dozen heb ik zelf voorzien. 

Wie boekjes of ander materiaal rond dozen heeft staan mag deze zeker ook meebrengen. 

* Deze week kreeg ik enkele vragen omtrent het aanbod van gratis fruit op woensdag.
Jullie kleuter kan hier nog 2 keer van genieten. Graag dus vanaf 25 maart uw kleuter een stukje fruit mee te geven.

* Ring ring!!! De fietskriebels komen er aan!
Van zodra het weer wat beter is gaan wij terug met onze fietsnamiddag van start. Wij brengen u per mail op de hoogte hiervan. Tot dan blijft TikTak op vrijdagnamiddag op het programma staan.

* Vrijdag 13 maart gaat de 5e pyjamadag van bednet door. Die dag mogen alle kinderen in hun pyjama naar school komen. Zo steunen we met zijn allen de kinderen die, omwille van een langdurige ziekte, niet naar school kunnen komen. 


Ook wij doen mee! 

Mogen wij vragen om uw kleuter een pyjama aan te trekken die ze zelf makkelijk aan en uit kunnen doen? Gelieve dus ook geen onesies aan te trekken.